27 נובמבר 2011

לחם תירס

כבר כתבתי לכם על המתכון שלי ללחם תירס. מתכון פשוט וקל להכנה שאהוב מאד על כל בני הבית.

אבל מה, אחד מבני הבית הפך לטיבעוני והוא אינו יכול לאכול ממנו.

שמתי לי למטרה להפוך את המתכון לטבעוני ובתבנית השלישית זה אומנם הצליח. כמובן שהמתכון מעולה גם לרגישים ללקטוז והם אפילו יכולים להחליף את שני המצרכים האחרונים בשתי ביצים.

לחם תירס טבעוני

מצרכים

- חצי כוס קמח תירס
- חצי כוס קמח לבן תופח
- 1 כף אבקת אפיה
- רבע כפית מלח
- 5 כפות סוכר חום
- חצי כוס חלב סויה
- רבע כוס שמן
- חצי כף חומץ הדרים
- רבע כוס מים חמים
(את השניים האחרונים אפשר להחליף בשתי בייצים)

אופן ההכנה

1. מערבבים בכלי את כל החומרים היבשים
2. מערבבים בכלי אחר את כל החומרים הרטובים
3. עושים גומה בתערובת היבשה ושופכים לתוכה את התערובת הנוזלית
4. מערבבים קלות עם מזלג או מקצפת ידנית. חשוב לא לערבב יתר על המידה ולא להשתמש בכף - גם אם נשארים גושים הם נמסים באפיה. ערבוב יתר יגרום ללחם להיות צמיגי וקשה
5. לשפוך את התערובת לתבנית אנגלישקייק
6. לאפות בתנור בחלקו התחתון של התנור בחום נמוך (180) כ-30 דקות עד שקיסם שהוכנס יוצא יבש

כמובן שאפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא. אם הקמח אינו קמח תופח, להוסיף עוד חצי כפית אבקת אפיה.
אם רוצים להשתמש בביצים אפשר להחליף את המים והחומץ בשתי ביצים.

כמות הפחמימות נשארה כמעט כמו במתכון המקורי:
חצי כוס קמח: 45 גרם פחמימות
חצי כוס קמח תירס : 45 גרם פחמימות
5 כפות סוכר = 60 גרם פחמימות
חלב סויה: 7.5 גרם פחמימות (במתיקות מופחתת חצי כמות)
סה"כ 147.5 גרם פחמימות בכל הכמות.
אם מחלקים את התבנית ל-14 פרוסות - בכל פרוסה כ-10 גרם פחמימות.
אפשר לחלק את התבנית ל-10 פרוסות וכל פרוסה שקולה למה פחמימה.

תבנית אינגליש קייק: בכל פרוסה יש כ-2/3 מנת פחמימה (10.5 גרם פחמימות)

בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה